banner

Se împlineau 3 ani de când pe Lacauţi montasem un sistem complet de repetoare care avea să faciliteze comunicarea între radioamatorii din mai multe districte. În zona municipiului Braşov nu exista nicio o soluţie sau un releu care sa avantajazeze lucrul din portabil, plus că tehnologia digitală avansase la nivelul în care puteam alege ca soluţie D-Star sau DMR.

O scurtă perioada am schimbat o serie de e-mail-uri cu F5VMH (Teodor Gradinariu) în care am discutat despre posibilitatea de a monta pe Tâmpa un repetor D-Star. Din păcate (sau din fericire) nu s-a materializat nimic şi pentru câteva luni am studiat posibilităţile, consultându-ma cu Andrei (YO6HEG).

Într-un final, am optat pentru achiziţia unui repetor Hytera RD982 pe care l-am configurat pentru lucrul in mod mixt (Analog sau DMR). Instalarea s-a efectuat in 19.06.2014. Mai jos aveti poze din ziua respectivă.

01_tmb 02_tmb 03_tmb 04_tmb 05_tmb

Nea' Ionică şi al lui Hillux erau din nou la datorie, să ne ajute cu transportul echipamentelor până în vârf, acolo unde Florin le-a păzit cu preţul pantalonilor de pe el, până cand eu (YO6NAM) şi Mircea (YO6BXQ) ne-am facut cale liberă spre locul unde aveam sa instalam un rack nou nouţ, aşa cum stiţi deja că-mi place Laughing

După instalarea echipamentelor şi a duplexorului, am trecut la cabluri, mufe şi antena.

06_tmb 07_tmb 08_tmb 09_tmb

Acordarea duplexorului am facut-o pe frecvenţele RX: 145.125 şi TX: 145.725 iar la receptie am activat pe repetor CTCSS: 77 Hz. Pentru partea de DMR l-am lasat pe Andrei (YO6HEG) să configureze aşa ca voi reveni cu mai multe detalii. În aceeaşi zi l-am pornit şi de atunci funcţionează non-stop.

Reviziile vor fi publicate in meniul Log.